Vanliga frågor och svar

Var tillverkar Hälsans Kök sina produkter?
Merparten av Hälsans Köks produkter görs i norra Tjeckien och resterande
produkter på Kibbutz Lohamei HaGetaot ­belägen vid Haifa i norra Israel. Hälsans Kök använder inte råvaror
eller ingredienser från ockuperade områden. På baksidan av våra förpackningar står ursprungslandet utskrivet.
Vad är Hälsans Köks produkter gjorda av?
Våra produkter är baserade på sojaprotein, veteprotein och ibland äggprotein. Denna kombination ger en komplett källa till protein. Protein ger kroppen alla de nödvändiga aminosyror som behövs för en hälsosam ovo-vegetarisk diet. Hälsans Kök erbjuder också produkter baserade på grönsaker och ost, så kallade lakto-ovo-vegetariska samt även produkter som är helt veganska.

Var kommer Hälsans Köks soja ifrån?
Våra sojaodlingar ligger i Kanada, Nord Amerika och Brasilien . Vi värnar givetvis om miljön och våra leverantörer garanterar enbart certifierade sojabönor.

Är sojan som används i Hälsans Köks produkter genmodifierad?
Nej, vi använder bara sojaprotein från sojaböner som inte är genmodifierade i enlighet med EU´s regelverk (EC/1829/2003, EU/1830/2003).

Innehåller Hälsans Köks produkter konserveringsmedel?
Nej, Hälsans Köks produkter innehåller inte några konserveringsmedel.

Är Hälsans köks produkter glutenfria?
Nej, alla Hälsans köks produkter innehåller gluten eller kan innehålla spår av gluten. Hälsans köks produkter är inte lämpliga för glutenallergiker.

Varför har ni inte glutenfria produkter?
För tillfället har vi inga glutenfria produkter eftersom vi inte kan uppfylla kraven för att de ska kunna klassas som glutenfria.

Varför innehåller så många av er produkter ägg?
Vi använder äggviteprotein för att ge produkterna en genomgående och tilltalade konsistens. Men vi ser hela tiden över våra produkter för att tillgodose konsumenternas behov.

Har Hälsans Kök veganska produkter?
Ja, Hälsans kök har en del veganska produkter. Håll utkik efter vår gröna flagga med texten VEGAN på förpackningen. Just nu har vi hela fem veganska produkter; Linsbiffar 320g, Couscousbiffar 320g, Falafel, Färs 300g och Färs 850g

Är Hälsans Köks produkter bra för miljön?
De flesta experter menar att vegetarisk kost förbrukar mindre mängd resurser som påverkar vår miljö negativt än köttbaserade dieter. Hälsans Köks arbetar ytterligare hårt med att försöka skydda miljön genom att använda så lite vatten som möjligt. Våra fabriker är certifierade för ISO 14001 - Miljömässig drift.