Receptsök
För välsmakande inspiration med Hälsans Köks produkter

Veckans recept
Grillade filéer med kokossmakande matvetesallad och ingefärsyoghurt

Ingredienser:
4 st Hälsans Kök Grillade Filéer
2 dl yoghurt, 10%
1 st vitlöksklyfta, pressad
2 msk mango chutney
2 dl matvete, gärna kamutvete
1 ask cocktailtomater, 250 g
1/3 del purjolök
1 chili, t ex. spansk peppar
2 msk kokos
1 st lime, saften och skal från
0,5 dl olivolja
1 kruka koriander
Salt och peppar

Gör så här:
Blanda yoghurt, vitlök och mango chutney. Smaka av med salt och svartpeppar och ställ kallt.
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Dela tomaterna, strimla purjolöken, kärna ur och dela chilin. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Blanda allt med matvetet. Smaka av med limesaft och skal, olivolja, salt och peppar. Hacka ner de mesta av koriander men spar lite till garnering. Värm filéerna enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp på tallrik.

Tips: Bred gärna lite glaze på de grillade filéerna när de är klara.

Smaklig måltid!