Receptsök
För välsmakande inspiration med Hälsans Köks produkter

Grillade filéer med sötpotatis och salsa verde

4 Personer
4 små sötpotatisar *
500 g gröna bönor
salt, peppar
4 Hälsans Kök Grillade filéer  

Salsa verde:
3 msk finhackad persilja
2 msk finhackad mynta
2 msk finhackad dill
1 msk kapris, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk citronsaft
5-6 msk olivolja

Förberedning
Sätt igång grillen.
Blanda örterna med kapris, vitlök, citronsaft och olivolja i en skål. Smaksätt med salt och peppar.
Koka potatisen i 8-10 minuter. Hälla av vattnet och halvera dem i längdriktningen.
Koka de gröna bönorna i 8-10 minuter al dente i vatten med lite salt. Spola av dem i kallt vatten.

Tillagning
Pensla potatisen med lite olivolja. Grilla filéerna och potatishalvorna i 3 - 4 minuter.

Serveren
Servera de grillade filéerna, sötpotatis, gröna bönor och salsa verde.

*Kan du inte hitta små sötpotatisar? Gör ett grillspett med bitar av ett par stora sötpotatisar.