Finhacka lök, morötter, selleri, vitlök och skiva svampen. Värm upp oljan i stekpannan och stek lök, morot, selleri, vitlök och svamp i 5-10 minuter tills den är mjuk. Dela tomaten i små delar och lägg den 1 stekpannan tillsammans med resterande ingredienser (utom sojafärsen, osten och basilikan) och koka i 15-20 minuter tills såsen har tjocknat.
Ingredienser
600g Hälsans Kök Vegan Sojafärs
2 stora morötter
200 g champinjoner
800 g tomater
1 selleri
1 stor lök
2 msk tomatpuré
3 vitlöksklyftor
50 g riven italiensk ost eller veganskt alternativ
2 tsk jästextrakt
basilika (färsk)
2 msk olivolja
Nymalen svartpeppar
Liten nypa muskot
VEGANSK KÖTTFÄRSSÅS
En riktig klassiker som älskas av alla! Det här är en version med vår Plant-based mince som tillsammans med champinjoner, morötter och tomater skapar en mustig sås
TILLAGNING
1. Stek grönsakerna med tomaterna och låt koka ihop tills allt har tjocknat
2. Koka pastan
Lägg pastan i en stor kastrull med kokande vatten, följ instruktionerna på paketet. Häll av vattnet av pastan när pastan är klar, men spara 3-4 matskedar av pastavattnet.
3. Rör ner plant-based mince i grönsakssåsen
Rör ner färsen i tomatsåsen så att den blir genomvarm, tillsätt lite av pastavattnet om såsen blir för tjock.
4. Redo för servering!
Servera vegansk spaghetti bolognese toppad med (vagansk) ost och färsk basilika.
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
22.9 gram
Energi
308.6 kilokalorier
fetter
8.1 gram
Protein
26.6 gram