Skala och skär squashen i tärningar. Koka hälften av pumpatärningarna i vatten och en nypa salt tills de är mjuka.
Ingredienser
Pasta med pumpa och Plant-based balls
Smaka på denna läckra pasta gjord på Hälsans Kök vegetariska bollar, som är den perfekta komfortmaten för de kalla dagarna!
TILLAGNING
Skär zucchinin i tärningar och hacka lök och vitlök. Skär tomaten i tärningar. Ta bort timjanbladen från kvistarna och hacka dem fint.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och värm ugnen till 200 ºC. Fräs lök, vitlök och timjan med resterande tärningar av pumpa och zucchini i lite olivolja. Lägg på locket på kastrullen och låt det puttra i ca 10 minuter.
Riv citronen ovanpå grönsakerna. Tillsätt tomatpuré och tärnad tomat. Stek en stund och smaka av med salt och peppar.
Låt den kokta pumpan rinna av. Mixa fint med mixern och vänd ner pumpa-zucchiniblandningen. Tillsätt nu den kokta pastan. Tillsätt eventuellt fler pumpor för att göra den mer flytande
Lägg lite olivolja i en stekpanna och stek bullarna i några minuter. Häll pastablandningen i en ugnsform och fördela bullarna ovanpå. Strö över lite vegansk ost och låt det grädda i ca. 5 minuter i ugnen tills osten smält.