Lämna spenaten med en msk. vatten på medelvärme i ca 1 min i en stekpanna för att krympa den under omrörning. Skölj sedan spenaten i en sil under kallt vatten. Tryck ut överflödigt vatten och mixa spenaten till en puré med en stavmixer tills den är slät.
Ingredienser
Åh X-mas Tree Pizza
Överraska dina gäster (och tomten!) i år med vår vegetariska julgranspizza, gjord med våra goda Plant-based balls!
TILLAGNING
Blanda mjölet med jäst, spenatpuré, olivolja, vatten och salt i en stor skål med en spatel. (mängden vatten beror på mängden vatten i spenatpurén, degen kan vara mjuk och lite kladdig, annars tillsätt lite mer vatten eller mjöl). Knåda degen för hand i ca 8 till 10 minuter på köksbänken. Lägg tillbaka degen i bunken, täck med en duk och låt jäsa till dubbel volym.
Värm ugnen till 230℃. Skär grönsakerna till "toppningen": Halvera paprikan och skär den ena halvan på tvären i tunna "girlanger". Skär löken i tunna halvringar och tomaterna i hälften. Skär en stjärna från den återstående paprikan
Skär Plant-based balls i halvor
Klä bakplåten med bakplåtspapper. Platta ut den jästa degen och forma den till en pizzajulgran på hushållspapper. Börja med att forma en triangel av degen varefter du kan forma 4 hörn på båda sidor och en stam i botten (du kan även skära av deghörnen för att göra dem lättare att forma.
Skeda tomatsåsen innanför kanten på pizzajulgranen, strö över oregano och dela osten över tomatsåsen.
Dela nu ut ett fint mönster av paprika och lök 'girlanger' och Plant.based balls 'julkulor' över pizzan.
Grädda julgranspizzan mitt i ugnen i ca 12 till 18 minuter. Den är klar när den är gyllenbrun!
Garnera pizzan med paprikajulstjärnan, basilikablad och granatäpplekärnor.