Värm ugnen till 200°C. Skär blomkålen i små lika stora buketter. Blanda dem i en skål med lite olja, gurkmeja, salt och peppar.
Ingredienser
FALAFEL SALLAD
Om du vill ha en hälsosam sallad men är trött på de vanliga kombinationerna är detta ditt alternativ! Gör denna veganska med arabiskinspirerade smaker!
TILLAGNING
Lägg dem på en plåt och grädda dem i ugnen i cirka 15 minuter, tills de är knapriga och fått färg.
Under tiden, skär dadlarna i bitar, hacka valnötterna grovt och låt rinna av kikärtorna.
Till dressingen, blanda tahinin med yoghurten och smaka av med citron
Grädda eller stega Hälsans Kök Falafel enligt anvisning på förpackningen.
Blanda blomkålen med ruccola, kikärter, dadlar och valnötter och bred ut på tallrikar eller på ett fat. Servera de bakade falafelna ovanpå och garnera med granatäpplekärnor, tahinidressing och mynta.