Värm ugnen till 200 ℃ (180 ℃ för varmluftsugnar), gasmarkering 6. Halvera squasherna på längden och ta bort fröna. Gnid in de skurna sidorna med olivolja, strö lätt över salt och peppar och lägg dem på en plåt på denna sida, använd valfritt bakplåtspapper.
Ingredienser
Fylld Butternut Squash med vegansk färs
Prova vårt färgglada fyllda butternutsquash-recept gjort med vår veganska färs, tranbär, äpple och pekannötter.
TILLAGNING
Grädda squasharna i ca 40 minuter, vänd dem tills de är genomstekta och lätt färgade.
Hacka nötter och torkade tranbär grovt och skär äpplet i små bitar. Koka under tiden riset eller quinoan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Finhacka örterna och lämna några att servera på slutet.
Stek färsen i olivolja i en stor panna tills den fått lite färg, bryt färsen något med din spatel. Tillsätt örter, äppelbitar, nötter och tranbär och fortsätt koka i 3-4 minuter. Tillsätt sedan det kokta riset/quinoan och blanda noga.
Ta ut squasharna ur ugnen. Låt dem svalna i 5 minuter och använd sedan en sked för att ta bort lite av det kokta köttet från halsen på squashen. Skär den borttagna squashen i bitar och blanda med riset/quinoan och färsblandningen. Fyll squashen med blandningen igen och värm dem i ugnen i 10 minuter innan servering.
Lägg de färska tranbären i en liten kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att precis täcka frukten. Tillsätt sirapen och låt puttra tills tranbären spricker. Servera squashen med tranbär, salviablad och rosmarin.