Börja med att göra currysåsen genom att hacka löken och vitlöken fint. Skär sen paprikan i bitar.
Ingredienser
CURRY VEGAN SCHNITZEL KATSU
Den här goda curryn, serverad med en krispig Hälsans Kök vegan schnitzel, är en utsökt vegansk variant av en traditionell japansk katsucurry. Kyckling katsu, även känd som panko kyckling, eller tori katsu är en japansk maträtt av stekt kyckling gjord på panko brödsmulor, men vi tror att du håller med om att den blir ännu godare på vår veganska schnitzel!
TILLAGNING
Fräs vitlök med lök och peppar i oljan tills löken har en genomskinlig färg. Stek tillsammans med tomatpurén en minut och strö sen över garam masala, curry och mjöl. Låt detta koka i några minuter och tillsätt sedan buljongen så att sätter sig samman till en sås.
Koka upp allt och låt puttra i några minuter. Tillsätt sen kokosmjölken och låt det fortsätta puttra. Smaka av och lägg eventuellt till mer salt.
Koka under tiden riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Förbered salladen och skär gurkan och moroten i strimlor med en grönsaksskalare eller med en kniv. Blanda dem i en skål och smaka av med limejuice, lönnsirap, salt och peppar.
Stek schnitzlarna krispiga och gyllenbruna enligt anvisningarna på förpackningen. Ta dem från pannan och lägg på en skärbräda. Skär sen schnitzlarna i strimlor
Lägg upp rätten på tallriken genom att lägga ut en klick med ris och sallad brevid. Häll lite av såsen brevid i botten och lägg upp Schnitzel ovanför. Toppa ev med att garnera med extra sås och koriander
MATLAGNINGSTIPS
• Mjuka veganska nuggets täckta med krispiga brödsmulor
• Högt proteininnehåll och en källa till fiber
God mat behöver inte vara komplicerad och med goda och enkla ingredienser är det lätt att slänga ihop snabba och hälsosamma luncher och middagar. Hälsans kök Nuggets passar perfekt i wraps, tacos, sliders eller varför inte hålla det klassiskt och bara servera med dipp! Behöver du inspiration och matidéer har vi flera recept här på vår hemsida!