Låt kikärtorna rinna av, spara vätskan. Vispa 3 stora matskedar av kikärtsspad med stavmixern och tillsätt solrosoljan droppvis tills det bildas en majonnäs (ju mer olja du tillsätter desto tjockare blir såsen). Rör sedan ner tahinin och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Ingredienser
No Waste Falafel Bowl
Denna veganska Hälsans kök Falafel bowl kan göras med överblivna grönsaker och kommer att smaka gott med din egna hemgjorda tahinimajonnäs utan svinn!
TILLAGNING
Skär rödlöken i ringar och strö generöst över limejuice för att marinera. Stek kikärtorna i lite olja i en stekpanna och strö över za'atar (eller liknande krydda om du har svårt att hitta det i butik)
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Du kan använda den varm eller kyld efter din egen smak.
Skär moroten i tunna strimlor eller skär den med en skalare. Skär avokadon i skivor eller tärningar. Halvera körsbärstomaterna.
Stek Hälsans kök falafel tills den är gyllenbrun på alla sidor enligt anvisningarna på förpackningen. Dela lite sallad i skålarna och fördela quinoa, grönsaker och falafel runt om i den. Garnera med granatäpplekärnorna och servera med tahinimajonnäsen. Dags att äta!
Förvara den överblivna tahinimajonnäsen i kylen för senare användning.