Skär buketter från broccolistjälken. Skala broccolistubben tunt och skär stubben till "spaghetti" på spiralskäraren eller helt enkelt i tunna strimlor med en kniv eller skalare.
Koka buketterna tills de är knapriga i kokande vatten med lite salt och blanchera med "spaghettin" en kort stund. Skölj med kallt vatten.
Ingredienser
No Waste sallad med Plant-based balls
Njut av denna underbara vegetariska sallad genom att använda dina rester och lägga till de fantastiska Hälsans kök Plant-based balls!
TILLAGNING
Skär av topparna från morötterna (ca 50 g). Skölj under kallt vatten, skaka av vattnet efteråt. Mal bladen i en matberedare eller stavmixer med ca 200 ml extra virgin olivolja, 2 msk valnötter/pinjenötter, 2 msk vegansk ost och 1 vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar samt citronskal.
Använd pumpafröna från pumpan! Skär pumpan på mitten, gröp ur fröna och koka i 20 minuter (några strängar läggs till, men de löses upp under tillagningen). De kommer upp när de är klara. Låt rinna av och torka på hushållspapper. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Strö över lite kryddor, t ex koriander, gurkmeja, cayennepeppar och lite salt. Rosta dem i ca 15 minuter tills de är knapriga i ugnen på 200ºC. tills de börjar poppa lite. Låt dem svalna. Gott som mellanmål eller över en sallad.
Tvätta och skär (skala är inte nödvändigt) pumpaköttet i tärningar, dela dem på en bakplåt, ringla över olivolja, salt och peppar och rosta dem i ca 20 minuter tills de är klara.
Skär äpplet i klyftor och stek Hälsans kök Plant-based balls några minuter i lite olja tills de är bruna (följ instruktionerna på förpackningen).
Dela lite sallat på tallrikarna, dela pumpatärningar, äppelklyftor, broccolibuketter och "spaghetti" och Plant-based balls ovanpå. Ringla över salladen med olivolja, balsamvinäger, citronsaft och morotsblastpesto, eller bred peston på en rostad brödskiva. Strö rostade pumpafrön över salladen