Halvera avokadon, ta bort kärnan, skala köttet (eller skrapa ur det med en sked) och mosa. Skär tomaten (utan frön) i små tärningar, hacka vitlöken fint och släng igenom den. Smaka av rikligt med limesaft och lite salt och peppar.
Ingredienser
Mexikansk tacos med veganska nuggets
Letar du efter en enkel familjemåltid? Prova då dessa mexikanska tacos med Hälsans Kök Vegan Nuggets, serverad med kidneybönsallad och guacamole.
Njut av den klassiska smaken och texturen på Hälsans Kök Vegan Nuggets. Mjuka veganska nuggets täckta med krispiga brödsmulor. Högt proteininnehåll och en källa till fiber. Det här receptet passar både som en vegetarisk middag eller en hälsosam lunch, fylld med grönsaker och vegetariskt protein!
TILLAGNING
Blanda de avrunna kidneybönorna, majs och paprika till tärningar till en sallad. Tillsätt lite limejuice efter smak och tillsätt eventuellt lite salt och peppar. Vik ihop tacoskalen i en djup skål för enkel fyllning.
Blanda tacokryddorna med majonnäs och yoghurt. Lägg lite sallad i skalen och lägg lite salsa ovanpå. Grädda nuggets enligt anvisningarna på förpackningen tills de är gyllenbruna och knapriga.
Fyll varje taco med 2 nuggets och ringla lite extra salsa och tacosås ovanpå. Garnera med färsk koriander. Servera kidneybönsalladen och guacamole bredvid.