Värm ugnen till 180℃. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och värm försiktigt upp kidneybönorna.
Ingredienser
Vegansk fredags Fakeaway burrito
Take Away från ditt egna kök? Yes! Skapa din egna veganska Fake away Burrito med Hälsans kök sojafärs och njut av alla smakerna. Vi lovar att den smakar ännu bättre än direkt från Taco trucken!
TILLAGNING
Skala och finhacka vitlöken. Plocka örterna grovt, skär jalapeño i skivor och salladen i tunna strimlor.
Fräs vitlöken i 1 minut tills den är mjuk i lite olja, tillsätt tomatpurén och fräs en stund. Tillsätt det kokta riset och stek i några minuter tills riset fått helt färg.
Stek Hälsans kök Sojafärs i en stekpanna och tillsätt den mexikanska kryddblandningen.
Värm tortillorna växelvis i ugnen (eller en het stekpanna). Bred ut tortillorna med gräddfil, men lämna 3 cm från tortillans kant. Bred på toppen (ovanför mitten) en 7 cm bred 'bana' av guacamole, med ett lager Pico de Gallo ovanpå.
Fördela lite sallad, ett lager ris, lite bönor och ett tjockare lager "köttfärs" ovanpå. Lämna 3 cm fritt på sidorna. Strö till sist ut grovplockad koriander och jalapeñopepparskivor ovanpå.
Vik in sidorna över fyllningen och rulla ihop tortillorna. Rulla dem i papper och skär burriton på mitten. Servera med eventuell överbliven guacamole och pico de gallo. Njut av din speciella Fakeaway Burrito!