Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja.
Ingredienser
VEGETARISK PASTASALLAD
Detta är en utsökt middag för sommarens grillkvällar! Ricottan kan ersättas av mozzarella om man föredrar det.
TILLAGNING
Värm ugnen (eller grillen) till 220 ºC. Tärna auberginen i 3 cm stora bitar. Halvera tomaterna.
Finhacka vitlöken och blanda med grönsakerna samt lite olivolja, peppar, salt och oregano.
Fördela grönsakerna på en ugnsplåt (alternativt lägg grönsakerna i aluminiumpaket för tillagning på grillen). Rosta grönsakerna i ugnen eller på grillen i ungefär 15 minuter.
Stek korvarna i en grillpanna, stekpanna (med lite matlagningsolja eller smör) alternativt på grillen, i ungefär 8 minuter tills de är färdiglagade. Skär sedan korvarna i bitar.
Blanda grönsakerna med pasta, salt, peppar och olivolja enligt smak. Addera de skurna korvarna och garnera med ricotta och färsk basilika.