Skär löken i halva ringar och hacka vitlöken. Skär paprikan i strimlor. Stek det hela i en panna ca 10 minuter i rikligt med olja, strö över paprikapulvret och stek försiktigt ytterligare några minuter.
Ingredienser
1 paket Hälsans Kök plant-based balls
200 g perlecouscous
2 röda och 1 grön paprika
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
700 ml grönsaksbuljong
2 burkar hackade tomater (ca 400 gram styck)
en skvätt (vegansk) kräm
2 tsk rökt paprika
ett litet knippe persilja (till garnering)
olja för stekning
ONE PAN GULASCH
Denna värmande Couscousrätt gulasch gjord på Hälsans Kök veganska bullar är riktigt snabb och enkel att göra, och du behöver bara en kastrull!
TILLAGNING
1. Stek lök och paprika med paprikapulver
2. Tillsätt coscousen
Tillsätt couscous och buljong och låt koka upp. Låt det puttra i ca 8 minuter tills couscousen precis har kokat in.
3. Tillsätt Plant.based balls och tomater
Lägg i bollarna och tillsätt de hackade tomaterna. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter tills bollarna är helt varma.
4. Lägg till grädde och smaka av
Krydda med (ev.) salt och peppar. Rör en skvätt grädde genom gulaschen och strö över grovhackad persilja.
MATLAGNINGSTIPS
Serveringsförslag.
Jättegott med en sallad på tex hjärtsalt, tomater och tärningar fetaost. Med en dressing av rödvinsvinäger, olivolja och en tesked honung och en tesked senap
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
Energi
559.2 kilokalorier
fetter
16.5 gram
Protein
32.5 gram