Receptsök
För välsmakande inspiration med Hälsans Köks produkter

Senapspanerade Sojafiléer & Saltrostad potatis med Senaps- & honungssås

4 Personer
Senapspanerade sojafiléer:
4 filéer
1 stort ägg
1/2 msk grovkornig senap
2 dl panko
1/4 tsk salt

Saltrostad potatis:
900 gram mindre delikatesspotatis av fast sort
2-3 msk Olivolja
2 msk Flingsalt

Senaps- & honungssås:
2 dl gräddfil
2 tsk stark & grovkornig senap
2 tsk honung

Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). Tvätta potatisen och kasta runt dem tillsammans med salt och olivolja. Fördela i en ugnsfast form eller plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter eller tills potatisarna är mjuka och har en fin krispig yta.
Vispa upp ägg och senap i en djup tallrik, häll upp panko i en skål/tallrik. Vänd de frusta filéerna i äggsmeten och vänd sedan i panko. Stek gyllenbruna några minuter på varje sida, salta filéerna när det är ngn minut kvar av stektiden. 
Rör ihop ingredienserna till såsen, ställ kallt fram till servering.