Receptsök
För välsmakande inspiration med Hälsans Köks produkter

Pasta med grönkålspesto och krispiga kålchips

2 Personer
2 Hälsans Kök grillade filéer
300 g spaghetti
1 msk olivolja

Grönkålspesto
10 stora grönkålsblad
1 vitlöksklyfta
1/2 citronsaft
1 dl mandlar
ca 1 dl olivolja
1/4 dl riven parmesanost
salt och peppar

Krispiga grönkålschips
5 stora grönkålsblad
3 msk olivolja
1/2 tsk havssalt

Börja med att göra grönkålspeston nedan. Koka spaghetti enligt instruktionerna
på paketet och gör grönkålschipsen nedan under tiden. Sila av
spaghettin och lägg i en stor skål, blanda med ett par stora skedar av pestosåsen.
Stek de grillade filéerna i olivolja i en stekpanna på medelhög
värme. Servera med pestopastan och toppa med krispiga grönkålschips.

Grönkålspesto
Skölj grönkålsbladen (helst grönkålssorten svartkål, men vanlig grönkål
fungerar lika bra). Riv bladen i större bitar och rensa bort den hårda stammen.
Skala vitlöksklyftan. Lägg grönkål i en matberedare/mixer med kniv och
tillsätt vitlök, mandlar, parmesanost och citronsaft. Var försiktig så att du
inte får med några kärnor, vilket kan ge peston en bitter smak. Mixa till en
puré och tillsätt olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Peston håller ca 5
dagar i kylen. Den smakar faktiskt ännu bättre efter att fått ”marinera” lite.
med salt och peppar. Sen är det klart att servera.

Krispiga grönkålschips
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj grönkålsbladen, riv i större bitar och
rensa bort stammen. Torka helt torra med hushållspapper. Massera in olivoljan
i bladen och lägg på en stor plåt. Sätt in i ugnen ca 10 minuter tills de är
krispiga. Chipsen bränns lätt vid, så se till dem ofta. Salta de krispiga chipsen.