Förvärm ugnen till 200 ºC. Skala och skär upp sötpotatisen i klyftor och lägg på en bakplåt, droppa olivolja över, krydda med salt, peppar, fänkålsfrön och blanda runt. Rosta i mitten av ugnen ca. 15 minuter.
Ingredienser
SENSATIONAL BURGER BOWL
När du är sugen på en burgare men vill äta den på ett nytt sätt, testa en bowl!
TILLAGNING
Koka upp sockerärtor i 1 minut. Skölj dem under kallt vatten och låt de torka (öppna sockerärtorna och ta ut de gröna bönorna). Strimla den röda kålen i tunna remsor och krydda med salt, peppar och citronsaft.
Skölj quinoa och koka den i 200 ml vatten tills vattnet försvinner.
Stek kikärterna i lite olja i cirka 4 minuter. Tillsätt kryddblandningen och stek en stund till.
Stek Hälsans Kök Sensational Burgers i en stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen.
Halvera tomaterna. Lägg upp quinoa och salladen i skålarna. Därefter lägg i sötpotatis, rödkål, kikärter, sockerärtor och en stor sked hummus. Skär hamburgarna i remsor och lägg dem ovanpå. Toppa med sesam, granatäpplekärnor och någon klyfta citron.