Fyll en kastrull rikligt med vatten med en nypa salt.
Skala och tärna sötpotatisen i kuber, Tillsätt sedan sötpotatisen i det kokande vattnet. Koka i cirka 15 minuter och häll av vattnet.
Ingredienser
SENSATIONAL CHORIZO MED SÖTPOTATISMOS, LÖK OCH SENAPSSÅS
En twist på korv och potatismos - här har du mer hetta och spännande smaker! Kryddig Sensational Chorizo möter sötpotatismos och en senapssås - det kan inte bli annat än succee!
TILLAGNING
Skiva löken i ringar och finhacka vitlöken. Värm lite olja i en stekpanna och och stek lökringarna och vitlöken på låg värme tills löken börjar karamellisera.
Tillaga korvarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Pressa sötpotatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt. Lägg eventuellt i en klick veganskt margarin eller smör. Krydda med salt, peppar. Rör moset om mostet tills det blir slätt. Hacka ruccolan grovt och blanda i moset.
Häll i lökringarna i en kastrull och täck med grönsaksbuljongen. Tillsätt ketchup, soja och senap. Koka på svag värme under omrörning tills det reducerats till en tjock sås.
Ta av från plattan.
Skär korvarna i större skivor och servera med moset och löksåsen.