Sätt ugnen på 200 ° C.
Ingredienser
VEGANSK NUGGET SALLAD MED ROSTAD SÖTPOTATIS, JORDNÖTTER OCH CHILIDRESSING
Våra krispiga nuggets blir tillsammans med bakad sötpotatis en nyttig och god middag som passar både barn och vuxna!
TILLAGNING
Skär sötpotatisen i klyftor och lägg klyftorna på ett plåt. Salta och peppra klyftorna samt ringla över lite olivolja (2 msk) . Sätt in plåten med sötpotatisklyftorna i ugen och tillaga i ca 25 minuter eller tills de är mjuka och har fått lite färg.
För dressingen:
Rör samman 2 msk olja tillsammans med vinäger, finhackad chli och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Hacka jordnötterna grovt. Rosta jordnötterna på en torr stekpanna tills dom fått lite färg.
Fördela salladen på två tallrikar. Skiva tomaten och strimla gurkan i långa strimlor. Fördela tomatskivorna och gurkstrimlorna på tallrikarna tillsammans med potatisklyftorna.
Tillaga Hälsans Kök Nuggets engligt instruktionerna på förpackningen (stekpanna eller ugn). Fördela sedan nuggets och de rostade jordnötterna över salladerna och ringla över dressingen.