Hacka färsk chili och vitlöksklyftor. Lägg vinäger, vatten, socker, chili, vitlök och soja i en liten kastrull på medelhög värme. Låt blandningen koka i 10 minuter. Lös upp majsstärkelsen i vattnet och tillsätt den i kastrullen under konstant omrörning. Koka på låg värme i 5 min tills såsen tjocknar. Låt svalna.
Ingredienser
Crispy Mini Filet med Dip Trio
Dippa natten (eller dagen) iväg med vår läckra, krispiga och veganska Hälsans kök Crispy Mini Filet med en söt chilisås, vegansk blåmögelost och vegansk BBQ-sås. Passar fantastiskt som aptitretare, snacks under helgkvällen eller bara för att förfylla veckan med något gott och snabbt till middag
TILLAGNING
Blanda den veganska ädelosten med mandelmjölk med en gaffel tills blandningen blir slät och krämig.
Lägg 1 msk olivolja i en liten kastrull och tillsätt tomaten. Låt det koka på låg värme i 8-10 min, rör om då och då. Tillsätt socker, salt peppar och vitlökspulver. Tillsätt de flytande ingredienserna: citronsaft, agavesirap, sojasås och äppelcidervinäger och rör om väl. Låt blandningen koka, rör om ofta i 10 minuter.
Tillaga Hälsans kök Crispy Mini Filet enligt förpackningens instruktioner. Servera med de 3 dippsåserna. Klart att snacksa!