Värm en stekpanna och torrosta cashewnötterna snabbt, låt de svalna.
Skiva sedan löken och fräs den i oljan på låg värme i 5-10 minuter tills den blir krispig och brun. Lägg åt sidan för att servera med curry.
Ingredienser
FILET PIECES i CURRYSÅS MED SÖTPOTATIS OCH SPENAT
En värmande curry med Hälsans kö kfilet pieces, sötpotatis och spenat. Med rostade cashew som garnering får rätten en extra crunch!
TILLAGNING
Tärna sötpotatisen i kuber. Värm en kastrull med vatten. När vattnet kokar tillsätt sötpotatisen och koka i cirka 5 minuter, häll sedan av vattnet.
Koka riset enligt förpackningen och tillsätt kardemumma i vattnet om så önskas (valfritt). Ställ riset åt sidan när det är klart tills servering.
Värm försiktigt upp currypasta i en stor nonstick panna.
Finhacka ingefära och vitlöken och tillsätt i pannan. Skölj kikärtor rikligt i vatten, Tillsätt sötpotatisbitarna och kikärter och blanda sammans med currypasta. Tillsätt tomaterna och koka på låg värme i ca 10 minuter. Tillsätt filébitarna och värm ytterligare i 5 minuter. Slutligen rör i spenaten och låt den mjukna i 1-2 minuter med locket på.
Servera curryn med ris, toppad med krispig lök, färsk koriander och rostade cashewnötter,