Kavla ut degen några cm tunnare och låt vila i 10 minuter. Smörj under tiden tartelettformarna (det funkar med stora muffinsformar) med en pensel med olja och pudra dem lätt med lite mjöl.
Ingredienser
Holly Jolly Tarteletter
Dessa holly jolly veganska tarteletter kommer att vara perfekta som en julstart, ännu bättre med våra sensationellt goda Filet pieces. Prova dem själv!
TILLAGNING
Skär ut degskivor k större cirklar och dela dem i tartelettformarna. Fyll ut dem fint i hörnen och upp till kanterna på formen. Lägg nu en bit bakplåtspapper i varje form som är högre än kanterna och fyll dem med råa bönor, jämnt fördelade över hela formen. Ställ in dem i kylen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 180℃.
Grädda tarteletterna inkl. bönfyllning i mitten av ugnen i cirka 20 till 25 minuter tills den är gyllenbrun och krispig. Ta bort bakplåtspapper och bönorna och låt dem svalna.
Lägg upp pumpatärningarna på en bakplåt och strö över några msk. vatten. Grädda dem i ugnen (180℃) utan färg i cirka 20 minuter. Vänd då och då. Låt svalna och mosa med en gaffel. Blanda den mosade pumpan med persilja, oliver och tomattapenad och smaka av med citronskal samt salt och peppar.
Skär rödbetorna i klyftor och stek Filet pieces i stekpannan enligt anvisningar på förpackningen.
Skeda en ca. 1 cm lager pumpatapenad i tarteletterna och arrangera rödbetsklyftor och Filet pieces ovanpå. Strö över pesto och garnera med granatäpplekärnor, pumpafrön, rödbetskrässeblad och en näve rödbetsskott.
Servera omedelbart