Värm ugnen till 200 ºC. Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Töm bönorna och skär även rödbetorna i tärningar. Skär rödlöken i ringar och ringla över limesaft från en halv lime.
Ingredienser
Tostadas med sötpotatis
Ett snabbt och framförallt väldigt gott recept på klassiska Majstortillas. Tostadas betyder ”rostad” på spanska och det är helt enkelt vad det är, rostade tortillas! I Vårt recept flirtar våra Filet pieces med det mexikanska köket. Prova dessa krispiga och läckra vegetariska tostadas med rödbetor och sötpotatis, toppad med Hälsans Kök Filet Pieces. Laga dem en vanlig torsdag och lät familjen bygga sina egna tortilla, eller dra ihop ett mingelparty och låt gästerna välja sina egna toppings. Oavsett tillfälle kommer dessa att göra succee!
TILLAGNING
Stek sötpotatisen i lite olja i ca 10 minuter under omrörning. Skölj rödbetorna och stek dem kort tillsammans med sötpotatisen. Stek kidneybönorna och strö över det hela med mexikanska kryddor under stekningen.
Stek Häslans Kök Filébitar i en annan stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen. Värm tortillorna i ugnen.
För att göra guacamole (valfritt), mosa 2 mogna avokado och blanda med en generös matsked crème fraîche, 1 finhackad tomat (kött utan frön), 1 finhackad vitlöksklyfta och smaka av med salt, peppar, generös limejuice och grovhackad färsk koriander.
Bred lite guacamole ovanpå och toppa med lite spenat. Dela den bakade sötpotatisen med rödbetorna ovanpå och de marinerade bitarna. Garnera med jalapenopeppar, picklad rödlök och koriander (valfritt).