Skala och hacka löken. Hetta upp 2 msk matolja i en stor stekpanna och stek filébitarna med löken i ca. 5 min. under omrörning.
Ingredienser
2 paket Hälsans Kök Filet Pieces
2 burkar tärnade tomater (400 g)
1 burk majs (140 g avrunnen)
1 burk kidneybönor (ca 250 g avrunnen)
1 rödlök
1 påse mexikansk chili/tacokrydda
Vegansk Chili Sin Carne med filbitar
Piffa upp din middag med denna rejäla Chili Sin Carne! Fullpackad med bönor, grönsaker och Hälsans Köks Vegan Filet bitar, det är en växtbaserad twist på en klassiker.
TILLAGNING
1. Stek de filébitar
2. Tillsätt kryddorna och låt puttra
Stek de mexikanska kryddorna en minut och tillsätt de tärnade tomaterna. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i ca. 5 min.
3. Tillsätt kidneybönorna och servera
Töm under tiden kidneybönorna och majsen, tillsätt dem och låt koka upp igen.
MATLAGNINGSTIPS
Serveringstips
Läckert med kokt ris, wrap tortillas (eller tortillachips), blandad sallad med avokado, tomater och rödlök samt salsa och gräddfil.
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
47.4 gram
Energi
473.3 kilokalorier
fetter
10 gram
Protein
46.3 gram