Värm ugnen till 200 ℃. Ta bort stjälkarna från svamparna och skrapa spjälorna med en tesked. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja och stek dem i ugnen några minuter eller stek dem i en stekpanna.
Ingredienser
Hälsans Kök Filet Pieces
8 små till medelstora portobellosvampkapsyler eller 4 stora)
200 g rå spenat
75 g tranbär (frysta)
1 citron (endast skal)
1 vitlöksklyfta
liten näve valnötter
2 msk riven vegansk mozzarella
1 msk agavesirap
1 msk olivolja till stekning
några timjankvistar (för dekoration)
Fyllda Portobellosvampar med Hälsans Kök Filet Pieces
Dessa veganska fyllda portobellosvampar med Hälsans Kök Filet Pieces och spenat är den perfekta förrätten!
TILLAGNING
1. Stek svamparna på 200 grader
2. Fräs lök och spenat, stek Hälsans kök Filet pieces
Låt svampen svalna upp och ner på huvudet tills fukten är borta. Skala och hacka vitlöken fint. Fräs vitlöken i lite olja och fräs spenaten i den. Låt spenaten rinna av och stek Hälsans Kök Filet Pieces i 10 minuter.
3. Koka tranbären mjuka
Koka tranbären med honung och lite vatten tills de är mjuka.
4. Montera svampen med Filet pieces, spenat och ost på en plåt
Lägg svampen på en plåt och fyll med spenat, filébitar och riven ost.
5. Grädda i ugnen några minuter med örter, citron och valnötter
Grädda dem i ugnen ytterligare några minuter och garnera med grovhackad valnöt, citronskal, tranbär och timjan.
NÄRINGSINNEHÅLL
PRODUKTINFORMATION
Per Serving
kolhydrater
16 gram
Energi
277.3 kilokalorier
fetter
13.5 gram
Protein
24.8 gram