Koka upp buljong motsvarande en buljongtärning. Lägg Filet pieces i en skål och höll buljongen över. Ställ åt sidan och låt Filet pieces stå och dra i fonden medan du förbereder resterande steg
Ingredienser
Vegan Friday Fakeaway Rainbow Sushi
Vill du pigga upp din fredagskväll? Skapa din veganska fakeaway färgglada sushi med Hälsans kök och Filet pieces. Dela dessa härliga bitar med din familj och vänner, du kan tacka oss senare!
TILLAGNING
Koka sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen. Ringla vinägerblandningen över det varma, nykokta riset och blanda ihop. Låt riset svalna ner till ljummet.
Koka upp en kastrull med mycket vatten. Blanchera spenaten mycket kort, skölj under kallt vatten, låt rinna av och torka. Skala och skär moroten i tunna strimlor och blanchera i 30 sek. Häll av och skölj under kallt vatten. Skär gurka, paprika och mangon i tunna lika stora strimlor.
Rör ihop soja, miso, risvinäger och socker till en sås
Lägg ett ark tång på en bambumatta med den blanka sidan nedåt. Fördela ett lager kokt ris jämnt över det, lämna cirka 2 tum av tången otäckt.
Bred ut en remsa bladspenat från vänster till höger något ovanför mitten av riset. Lägg in Filet pieces på en rad
Lägg ut grönsakerna jämt över Filet pieces. Rulla riset över fyllningen med hjälp av sushimattan och förslut rullen med 2 cm-kanten av nori.
Skär sushirullen med en vass kniv doppad i varmt vatten i cirka 1 1/2 cm skivor. Servera sushin på ett stort fat beströsat med sesamfrön, inlagd ingefära och sojasåsen. Njut av din hemgjorda fakeaway-skapelse!